Dünya dijital dönüşümünü geçirmeden önce teşekkür notları ince ruhlu herkes tarafından takdir edilen ve yazılan zarif jestlerdi. Bir teşekkür notu akla gelen neredeyse her şey için yazılabilir: akşam yemeği daveti, sürpriz bir hediye ya da karşılıklı yapılan bir iş.

Neyse ki bu düşünceli davranış tamamen kayıplara karışmadı. Günümüzde küçük bir teşekkürün müşteriler açısından marka sadakatini hatrı sayılır derecede yükselteceğini bilen markalar teşekkür e-postaları konusunda gereken özeni gösteriyor.

Teşekkür e-postalarının yüksek getirisi olmasına rağmen gönderilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunur. Müşterilerin ve üyelerin her aksiyonu için teşekkür e-postası yollamanız gerçekçi ya da mantıklı olmaz. Bu blog yazımızda teşekkür e-postası göndermenin püf noktalarını, dikkat edilmesi gerekenleri ve bütün bunların yanında teşekkür e-postası türlerini inceleyeceğiz.

 

Üyelik İçin Teşekkür E-Postası

Web sitenize ya da e-bülteninize yeni üye olan kişilere teşekkür e-postası göndermeniz onları önemsediğinizi ve üye olmak için ayırdıkları zaman için müteşekkir olduğunuzu ifade eder. Bu gibi durumlarda zaten bir de onay e-postası göndermeniz gerekeceği için iki konuyu tek bir e-postada birleştirerek yeni üyenizi e-posta yağmuruna tutma hatasından da uzak durabilirsiniz.

E-bültene üyelik için teşekkür e-postasında teşekkürü metnin başlığında kullanmanızı tavsiye ederiz. Metinde diledikleri zaman e-bültenden ayrılabileceklerini söylemek, ayrılmak için neler yapmaları gerektiğini kısaca açıklama ise ayrıca takdir toplayacaktır.

 

Satın Alma İşlemleri İçin Teşekkür

Web sitenizin var olma sebebi ürünlerinizi ya da hizmetinizi satmak – bu nedenle de müşterilerinizin sizden alışveriş yaptığında bunu mutlaka bir teşekkür e-postasıyla kutlamanız gerekir. 

Satın alma işlemi için teşekkür e-postasını onay e-postalarıyla birleştirabilir ya da ayrı ayrı iki e-posta şablonu hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sattığınız ürün ya da hizmetin türüne göre değişkenlik gösterir. Sürekli olarak satın alınan bir ürün satıyorsanız – örneğin giyim ya da gıda gibi – o zaman her alışverişte iki ayrı e-posta göndermeniz can sıkıcı olabilir. Onay e-postasında müşterilerinize alışverişleri için teşekkür etmenin yanı sıra siparişleri ile ilgili ayrıntılı bilgi sunmanızı da tavsiye ederiz. 

Aldıkları ürün, ürünün bedeni ve rengi, kargo türü ve ödeme bilgileri dahil edilmesi gereken önemli bilgiler arasında yer alır. Bunların yanında siparişleri sonrasında işleyecek olan prosedürü kısa bir şekilde özetlemeniz de  faydalı olacaktır. Ürün teminatı, paketleme, kargoya veriliş süresi gibi bilgileri prosedür içinde sayabiliriz.

 

Yorum ve Geribildirimler İçin Teşekkür

İşletmenizin yerinde saymasını istemiyor ve sürekli olarak büyüyüp gelişmek istiyorsanız müşteri ve potansiyel müşterilerinizin yorumları ve geribildirimleri kadar değerli bir yol gösterici bulamazsınız.

Müşterilerinizin çoğu zaman yorum ve geribildirimlerden bir kazancının olmadığını hatırlatmak isteriz. Sizin için bu zamanı ayıran ve profesyonel olarak gelişmenize yardımcı olan bu kişilere kısa bir teşekkür e-postası göndermek iyi bir etki yaratacaktır. Gelen yorumların negatif olması sizi asla yıldırmamalı ve teşekkürden kaçınmamalısınız. Aksine otomatik bir e-posta yerine yaşadıkları sorunları açıklamalarını isteyen bir teşekkür ve özür mesajı yerinde olacak ve size sadık bir müşteri kazandıracaktır.

 

Teşekkür E-Postalarında Hangi Dil Kullanılmalı?

Teşekkür e-postalarında genel olarak kullandığınız marka dilini kullanmaya devam etmelisiniz. Samimi ve net bir dil kullanmak ve kısa cümlelerden faydalanmak e-postalarınızın okunma oranını artırır. 

Gereğinden fazla ağdalı, abartılı ve fazla samimi bir dil ise beklenenin tersi bir etki yaratabilir. Günümüzde internet alışverişi yaygınlık kazandıkça müşterilerin sahte samimiyeti fark etmeleri kolaylaşmıştır. Fazla samimiyet her zaman ciddiyetsizlik olarak görülebilme riskini taşır.

 

 

HEMEN BAŞLA!
Share This