Newsletter Yazarken Yapılan En Yaygın Hatalar

29/12/2021 | E-posta Pazarlama

Bir zamanlar eski moda olarak kabul edilen newsletter’lar artık e-posta pazarlamasının en etkili araçlarından biri olarak kabul ediliyor. Sosyal medyanın da etkisiyle artık kullanıcılar ve aboneler alışveriş yaptıkları markaların iç dünyalarını öğrenmek, ürünlerin tasarım ve üretim aşamalarına şahit olmak istiyorlar. Bu yüzden düzenli aralıklarla gönderilen newsletter’lar müşterileriniz ürünlerinizi ve markanızı yakından tanımasına yardımcı olur, müşteri bağlılığı geliştirir. Markalar arası rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde müşteriler yalnızca finansal değil duygusal bir yatırım da yaptıklarını hissediyorlar. Bu nedenle de markaların etik değerlerini ve vizyonlarını da açıkladıkları newsletter’larını paylaşmaları başarılı sonuçlara imza atmaktadır.

Newsletter yazarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalardan bahsedilebilir. Metnin dili, uzunluğu ve içeriği elbette ki marka kimliğine, müşteri kitlesine ve kampanya stratejilerine göre değişecektir. Fakat her newsletter’da hata olarak kabul edilen ve sıklıkla yapılan bazı özelliklerden bahsedebiliriz. Bu yazımızda sizler için yaygın olarak yapılan hatalardan bahsedeceğiz.

 

Robotik Bir Dil Kullanmaktan Kaçının

Sade ve yalın bir dil kullanmak her zaman olumlu sonuçlar doğurur fakat yavan ve kuru bir dil sadece hızlı bir şekilde unutulmanıza sebep olacaktır. Renkli ve güçlü bir hitap şekli, vurucu cümleler iyi bir newsletter’ın belkemiğini oluşturacaktır. Elbette ki markanıza ve müşteri kitlenize göre kimi zaman daha mesafeli ya da ciddi bir dil kullanmanız gerekebilir, fakat bu kesinlikle sıkıcı olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor.

Kısacası kısa ve robotik cümlelerden kaçınarak akıcı, anlaşılması kolay ve akılda kalıcı bir dil kullanmalısınız. Birkaç denemeden sonra siz de markanız için en doğru hitap şekline karar verebilirsiniz.

 

Satış Yapmak İçin Fazla Uğraşmayın

Her ne kadar newsletter’lar pazarlama kampanyanızın bir parçası da olsa tek başına pazarlama havası taşımamalıdırlar. Newsletter’ın amacı işletmenizde olan yenilikleri, üretim aşamalarınızı, markanızın vizyonunu üyelerinize tanıtmaktır. Sürekli olarak kendinizi överek okuyucuları satın almaya yönlendirmeye çalışırsanız amacınızdan tamamen sapmış olursunuz. Bu da üyelerinizi satın almaya yönlendirmekten ziyade tersi bir etki yaratır.

Pazarlama ve reklam cümlelerini promosyonlar sunduğunuz başka e-postalara sunarak newsletter’larınızı bu açıdan temiz tutmaya çalışmanızı tavsiye ediyoruz. 

 

Kendinizden Fazla Bahsetmeyin

Bu hata ilk bakışta biraz kendisiyle çelişiyor gibi gözükebilir. Newsletter’larınızda markanızdan bahsetmeniz gerektiğini biliyorsunuz, öyleyse nasıl kendinizden bahsetmeyi azaltabilirsiniz ki? Metinlerde öznenizi müşteriniz yaparak bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Örneğin ürünlerinize gelen yeni bir güncellemeden mi bahsetmek istiyorsunuz? Eşsiz tasarımlarınızdan ve rakiplerinizden ne kadar üstün olduğunuzdan bahsetmek yerine bu yeniliğin müşterilerinizin hayatlarına katacağı kolaylık ve rahatlığı anlatın. Yaptığınız her şeyde önceliğinizin müşterileriniz olduğunu belli ederek onları düşündüğünüzü gösterin. Daha çevreci ve yeşil bir üretim şekline mi geçtiniz? Bunu müşterilerinizin gelecek nesillerini korumak için yaptığınızı belirtin. 

 

Neden E-posta Şablonları Kullanmalısınız?

 

Abonelerinizi Segmentlere Ayırmayı İhmal Etmemelisiniz

Newsletter hazırlamak kolay bir iş değil, bunu kabul ediyoruz. Fakat bütün abonelerinize aynı newsletter’ı göndermeyi düşünüyorsanız en yüksek potansiyelinizi elde edemeyeceğinizi baştan kabul etmeniz gerekir. Üyelerinizi segmente ederek her gruba farklı newsletter’lar yollamak çok daha yüksek başarılı sonuçlar kazandıracaktır. 

Örneğin yeni abone olmuş kullanıcılara markanızı ve çalışma şeklini anlatan newsletter’lar herkese yolladığınız güncellemelere kıyasla daha mantıklı olacaktır. Bunlar dışında büyük bir işletme iseniz her segmentin ilgisini çekecek ayrı içerikleri hazırlayarak göndermeniz de doğru bir stratejidir.

 

Sonuçları İncelemeyi Unutmamalısınız

Kampanyalarınızın sonuçlarını ciddi bir şekilde ele almıyorsanız kampanyalarınız yarım kalıyor demektir. Başarılı bile olsanız sonuçlarınızı en iyi şekilde analiz etmeli, karşılaştırmalı ve zayıf noktalarınızı belirlemelisiniz. Bir sonraki kampanyanızda rehberiniz önceki kampanyalarınızın sonuçları ve raporları olmalıdır.

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Küçük veya orta ölçekli işletmenizi geliştirin, büyütün ve cironuzu katlayın.

Self-servis toplu e-posta gönderim platformu euromsg express ile, kolay ve hızlı bir şekilde, karınızı katlayacak e-posta pazarlama kampanyaları oluşturun.
Tükçe ve kullanıcı dostu paneli, %100 güvenli, KVKK uyumlu ve IYS’ye entegre yapısı ile sözleşme ve taahhüt süreçleri olmadan hemen e-posta kampanyalarınızı oluşturmaya başlayın!

Okumaya devam edin…

E Posta Pazarlamada Konu Başlığı Nasıl Seçilir?

E Posta Pazarlamada Konu Başlığı Nasıl Seçilir?

E-posta pazarlaması, dijital pazarlama stratejilerinin temel taşlarından biridir ve etkili bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmanın anahtarlarından biri konu başlığıdır. Bir e-posta kampanyasının başarısı genellikle konu başlığının etkili olup olmamasına...

E-Posta Açılma Oranı (Open Rate)

E-Posta Açılma Oranı (Open Rate)

E-posta pazarlaması, dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve e-posta açılma oranı (Open Rate), bu stratejinin etkinliğini değerlendirmek için kritik bir ölçüttür. E-posta açılma oranı, bir e-posta kampanyasının ne kadar etkili olduğunu...

Müşteri Tutma (Customer Retention)

Müşteri Tutma (Customer Retention)

Her işletme için müşteri kazanmak kadar önemli olan bir diğer strateji de müşterileri elde tutmaktır. Müşteri tutma, işletmenin uzun vadeli başarısı için kritik bir öneme sahiptir ve sadık müşterilerin sağladığı değer, yeni müşteriler kazanmaktan çok daha büyük...

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Share This