İzinli E-posta Listesi Oluşturma Yolları

17/12/2020 | E-posta Pazarlama

Başarılı bir e-posta pazarlama kampanyasına sahip olmanın ilk kuralı zengin bir e-posta listesi oluşturmaktır. Zengin bir e-posta listesi oluşturmak için birbirinden çok yaklaşım olsa da bizim size tavsiyemiz adım adım geliştirilen, organik bir biçimde büyüyen bir e-posta listesi oluşturmanız. 

Tabii, bahsettiğimiz zengin e-posta listelerini oluştururken potansiyel abonelerinizin iznini almanız yasal bir zorunluluk. Sizi başarılı e-posta pazarlama kampanyalarına götürecek olan bu yolculukta potansiyel abonelerinizin veya müşterilerinizin iznine başvurabileceğiniz ve onları e-posta listenizin bir üyesi haline getirebileceğiniz yaklaşımları sizler için derledik.

Web Siteniz için Formlar Oluşturun
Pek çoğumuzun ziyaret ettiğimiz web sitelerinde karşılaştığı bu formlar doğru kullanıldığında e-posta listeleri oluşturmak için en önemli kaynaklardan biri haline gelebiliyor. Web sitenize bu formları yerleştirirken e-posta abonelik formlarınızı sitenizde belirgin bir noktaya konumlandırmaya ve form butonunu dikkat çekici kılmaya önem göstermelisiniz. Kullanıcılarınız web sitenizde e-posta abonelik formu bulmakla uğraşmamalı aksine siteye girdiklerinde amaçları bu olmasa bile e-posta abonelik formunu dolduruyor olmalılar. Bir sonraki adımda dikkat etmeniz gereken konu ise oluşturduğunuz formun kısa ve öz olması. Müşterilerinizden isim-soyisim ve e-posta adresleri dışında herhangi bir bilgi istememenizi öneriyoruz. Aksi takdirde müşterileriniz formu uzun bulup doldurmayabilir veya gizlilik konusunda endişelere kapılabilirler.

Oluşturduğunuz Formları Sadece Web Sitenizde Kullanmakla Kalmayın
Oluşturduğunuz formları sadece web sitenizinin giriş sayfasında kullanmakla kalmamalısınız. Oluşturduğunuz formları sadece web sitenizde kullanmanız kullanıcılarınızın dikkatinden bir anlık da olsa kaçabilir ya da formu doldurmayı öncelikleri arasında bulmayabilirler. Size tavsiyemiz içeriğimizin devamında da bahsedeceğimiz gibi formlarınıza pek çok kanalda yer vermeniz.

Pop-uplarınızda Formlarınıza Yer Verin
Sitenizde doğru zamanda çıkaracağınız pop-uplarla müşterilerinizin dikkatini birden bu konuya çekebilir, pop-upa yerleştireceğiniz bağlantı ile onları direkt abonelik formuna yönlendirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise pop-uplarınızın zamanlaması. Alakasız zamanlarda kullanıcılarınıza göstereceğiniz pop-uplar onları rahatsız edebilir, formu dolduracaklarsa bile bundan vazgeçmelerine bile neden olabilir. Size tavsiyemiz, kullanıcılarınızın davranışlarını göz önünde bulundurarak onlar için doğru zamanı belirlemeniz.

Kullanıcılarınızın Aksiyon Ekranlarında Formlarınız da Yer Alabilir
Sipariş bilgisi, faturalar, siparişle ilgili diğer durumlarla ilgili gönderdiğiniz işlemsel e-postalarınızda veya web sitenizdeki ödeme ekranlarında abonelik formuna yer verebilir, müşterilerinizi durumdan haberdar edebilirsiniz. Böylece müşterilerinize kendinizi daha çok hatırlatabilir ve onları formu doldurmaya daha sık teşvik edebilirsiniz.

Kullacılarınıza Ayrıcalıklar Tanıyın
Son olarak ise, oldukça etkili bir yöntem olan müşterilerinize e-postalarınıza abone olmaları halinde tanıyacağınız ayrıcalıklardan bahsetmek istiyoruz. Müşterilerinize abone olmaları halinde sağlayacağınız indirim veya hizmet imkanları müşterilerinizin formu doldurma oranını ciddi oranda artıracak ve e-posta listenizi oldukça büyütecektir. Kazan-kazan durumunun söz konusu olduğu bu durumda hem müşterileriniz hem siz istediğinizi elde etmiş olursunuz.

Etkili Sosyal Medya Kullanımı ile E-posta Listenizi Büyütebilirsiniz
Sosyal medya hesaplarınızı var olan işlevlerinin yanında e-posta listenizi büyütmek için de kullanabilirsiniz üstelik bunun için çok ekstrem şeyler yapmanıza da gerek yok. Abonelerinize yolladığınız e-postalarınızı sosyal medya hesaplarınızda “son e-postamızı gördünüz mü?” şeklinde paylaşarak hem mevcut abonelerinizin dikkatini içeriğinize çekebilir hem de potansiyel abonelerinize formu doldurduklarında onları nelerin beklediğini gösterebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızda Formlarınızın Linklerine Mutlaka Yer Verin
Sosyal medya paylaşımlarınızda e-posta içeriklerinize yer vermenizi önerdiğimiz kadar paylaşımlarınıza iliştireceğiniz link ile takipçilerinizi form doldurmaya yönlendirmenizi, aynı zamanda formunuzun linkini sosyal medya profilinizde de bulundurmanızı da öneriyoruz. Bu sayede olası gözden kaçmalara engel olabilirsiniz.

Offline Kanallardan Faydalanmayı İhmal Etmeyin
Bir etkinlik veya seminer düzenliyorsanız ya da düzenlenen bu etkinliklerin katılımcısı veya sponsoruysanız orada bulunan insanları e-posta listenize kazandırabilirsiniz. Onların izinleriyle bu bilgileri tek tek toplayabileceğiniz gibi oluşturduğunuz yazılı ve görsel kaynaklarınıza yerleştireceğiniz QR kod ile onların e-posta listenizin bir parçası olmasını sağlayabilirsiniz.

Mağazalarınız Sadece Satış Yaptığınız Alanlar Olarak Kalmasın
Bunlardan farklı olarak mağazanızda da bu taktiği uygulayabilirsiniz. Paketlerinizinde ya da mağazanızın yazılı veya görsel materyal bulunan bölgelerine yine aynı şekilde QR kodlar yerleştirerek müşterilerinizin bilgi içeren bir açılış sayfasına ardından da form sayfasına geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu taktiği uygulayarak hem müşteri deneyimini geliştirebilir hem de onların formlarınızı doldurmasına imkan verebilirsiniz.

Oluşturduğunuz e-posta listelerinizi nasıl düzenli tutacağınız ile ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

E-posta Listesini Temiz ve Düzenli Tutmanın 4 Yolu

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Küçük veya orta ölçekli işletmenizi geliştirin, büyütün ve cironuzu katlayın.

Self-servis toplu e-posta gönderim platformu euromsg express ile, kolay ve hızlı bir şekilde, karınızı katlayacak e-posta pazarlama kampanyaları oluşturun.
Tükçe ve kullanıcı dostu paneli, %100 güvenli, KVKK uyumlu ve IYS’ye entegre yapısı ile sözleşme ve taahhüt süreçleri olmadan hemen e-posta kampanyalarınızı oluşturmaya başlayın!

Okumaya devam edin…

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

Bir e-posta pazarlama stratejisi olan gamification şirketlerin kampanyalarını oyunlaştırarak daha dikkat çekici ve satışları artırmak için daha teşvik edici bir uygulama yöntemidir. Dikkat çeken kampanya içerikleri, etkileşimi artıracak çekiliş veya yarışma...

E Postalarda Görsel Kullanımı

E Postalarda Görsel Kullanımı

E-postalarda görsel kullanımı, e-posta pazarlamasında etkili sonuçlar almamızı sağlar. Görseller dikkat çekmek için ve alıcıların ilgisini çekmesinde önemli rol oynar. Marka kimliği ve tanıtımında görsellik daha etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar. Görsel uyumluluk...

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Tüketicilerin satın alma davranışlarında duygularını ve ürün satın alırken ki süreçleri anlamak için Nöropazarlama sinirbilimini kullanmaktadır. Bu sayede tüketicilerin beyin aktivitelerini iyi değerlendirerek bunlara göre satış stratejisi belirler. Aynı zamanda...

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Share This