Özel Günlerin Dijital Pazarlamadaki Önemi

11/05/2021 | E-posta Pazarlama

Günümüzde dijitalleşmenin giderek artması ve her alanda vazgeçilmez bir yer edinmesi ile birlikte dijital pazarlamanın önemi de aynı oranda artmaktadır. Marka ve işletmelerin dijital pazarlama stratejilerinden yararlanarak marka bilinirliklerini aynı zamanda satışlarını yüksek oranda artırdığı bilinen bir gerçek. Dijital pazarlamanın gücünden yararlanarak fırsata çevrilebilecek en önemli pazarlama stratejilerden biri de özel günlerden yararlanmak. Özel günler için hazırlanan pazarlama stratejileri, kampanya ve indirimlerin marka bilinirliğini ve satışları ciddi oranda artırdığını söyleyebiliriz. Sevgililer günü, yılbaşı, anneler ve babalar günü, bayram tatilleri gibi özel günler için indirim ve kampanyalar oluşturarak potansiyel müşterilerinizi kazanabilir, satış oranlarınızı yükseltebilir aynı zamanda yaratıcı sosyal medya içerikleri hazırlayarak marka bilinirliğinizi artırıp dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Gelin bu özel günlerden nasıl yararlanabileceğinize bir göz atalım.

Konsept Belirleyin

Pazarlama çalışmalarınızda kullanacağınız özel günü belirledikten sonra bu gün için nasıl bir içerik oluşturacağınıza ve tasarımlarınıza karar verin. Hangi müşteri profiline hitap edeceğinize göre konsept belirleyerek özel günü vurgulayacak şekilde içerikler oluşturun.

Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medya hesaplarınız mevcut ve potansiyel müşterilerinize en hızlı şekilde ulaşabileceğiniz platformlardır. Özel günler için hazırladığınız kampanyalarınızın tasarım görseller, video veya zengin metin içerikleri ile duyurusunu yapabilir; kısa süre içerisinde etkileşiminizi artırabilirsiniz. Böylelikle ilgi çekici içerikler ile potansiyel müşterilerinizin sosyal medya hesaplarınızı takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

E-posta Pazarlamadan Yararlanın

Örneğin Anneler Günü için bir e-posta kampanyası hazırladığınızı düşünelim. Konu başlığınızı ve içeriğinizi bu güne özel ve ilgi çekecek şekilde oluşturarak e-postanızın açılma oranını artırabilir, müşterinizi web sitenize yönlendirebilirsiniz. İçeriğinizi bülten şeklinde oluşturabilir, avantajlı tekliflerinizden bahsedebilir veya hediye önerilerinizi ekleyebilirsiniz.

Not: E-posta kampanyalarınızı özel gün yaklaşmadan hazırlamaya ve önceden duyurusunu yapmaya başlamalısınız. Böylece hediye vb. alışverişlerini son güne bırakan müşterilerinize tekrar hatırlatıcı e-postalar gönderme fırsatınız olacaktır.

E-posta tasarımlarında dikkat edilmesi gereken hakkındaki blog yazımız için : BURAYA TIKLA

İlgi Çekici Tasarımlar Oluşturun

Özel günler için hazırladığınız e-posta kampanyaları, sosyal medya paylaşımları veya website tasarımınızda o günü vurgulayacak özel temalar ve konseptler belirleyin. Örneğin yeni yıl kampanyalarınızı hazırlamaya başladınız, indirim ve fırsatlarınızın duyurusunu yapacaksınız diyelim; website tasarımınızı yeni yıl konseptinde güncelleyebilir, sosyal medya hesaplarınızda yılbaşı temalı video ve görseller paylaşabilirsiniz. İlgi çekici içerikler paylaşmak potansiyel müşterilerinizin sizi takip etmesini, websitenizde daha uzun süre vakit geçirerek satın alma işlemine yönlenlenmelerini sağlayabilir.

Özel Gün Temalı Bloglar Hazırlayın

Özel gün temalı bloglar yazmak markanızın görünürlüğünü ve website trafiğinizi artıracaktır. Hedef kitlenizin sizi ve avantajlı tekliflerinizi tanımasını sağlayabilir, onları markanız hakkında bilgilendirebilirsiniz.

Bonus: Markanız için dijital pazarlama çalışmalarınızda yararlanabileceğiniz günleri yıllık bir plan dahilinde belirleyerek liste haline getirebilirsiniz. Dijital pazarlama stratejileriniz doğrultusunda içeriklerinizi önceden planlamanız sizin için faydalı olacaktır.

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Küçük veya orta ölçekli işletmenizi geliştirin, büyütün ve cironuzu katlayın.

Self-servis toplu e-posta gönderim platformu euromsg express ile, kolay ve hızlı bir şekilde, karınızı katlayacak e-posta pazarlama kampanyaları oluşturun.
Tükçe ve kullanıcı dostu paneli, %100 güvenli, KVKK uyumlu ve IYS’ye entegre yapısı ile sözleşme ve taahhüt süreçleri olmadan hemen e-posta kampanyalarınızı oluşturmaya başlayın!

Okumaya devam edin…

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

Bir e-posta pazarlama stratejisi olan gamification şirketlerin kampanyalarını oyunlaştırarak daha dikkat çekici ve satışları artırmak için daha teşvik edici bir uygulama yöntemidir. Dikkat çeken kampanya içerikleri, etkileşimi artıracak çekiliş veya yarışma...

E Postalarda Görsel Kullanımı

E Postalarda Görsel Kullanımı

E-postalarda görsel kullanımı, e-posta pazarlamasında etkili sonuçlar almamızı sağlar. Görseller dikkat çekmek için ve alıcıların ilgisini çekmesinde önemli rol oynar. Marka kimliği ve tanıtımında görsellik daha etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar. Görsel uyumluluk...

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Tüketicilerin satın alma davranışlarında duygularını ve ürün satın alırken ki süreçleri anlamak için Nöropazarlama sinirbilimini kullanmaktadır. Bu sayede tüketicilerin beyin aktivitelerini iyi değerlendirerek bunlara göre satış stratejisi belirler. Aynı zamanda...

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Share This