2024 Pazarlama Takvimi; Hangi Özel Günlerde E Posta Pazarlama Yapmalıyım?

29/01/2024 | E-posta Pazarlama

2024 pazarlama takviminizi oluştururken, belirli özel günleri hedefleyerek e-posta pazarlama kampanyalarını planlamak önemlidir. 

E postalar, dijital pazarlamanın her zaman en güçlü araçlarından biri olmuştur. Bir başka avantajı da şirketin büyük ya da küçük olmasından ziyade her işletme için doğru bir seçim olmasıdır. E-postalar hedef kitlenizle ve potansiyel müşteri adaylarınızla doğrudan iletişim kurmanızı sağlayabilir. En stabil ve güvenilir çözümlerden biri olmaya adaydır. İşletmenizin büyüklüğü fark etmeksizin tek maille çok büyük bir kitleye ulaşabilir, müşteri potansiyelinizi artırabilirsiniz. 

E posta pazarlaması bütün avantajlarına rağmen tek başına başarıyı garanti etmemektedir. Almak istediğiniz sonuçlar için stratejiler yapmalısınız. Stratejileriniz içgörülerinize dayanarak hazırlanabilir. E postalarınızda çeşitliliği artırmalısınız. Üyelerinize ulaşmak için yollayabileceğiniz farklı türlerde mailler bulunur. Bunlar arasından en doğru olanı seçerek doğru zamanlarda kullanmanız gerekir. Doğru zaman, 1 yıllık takvimde yer alan özel günler olabilir. Bu özel günler müşteri kitlenizle irtibata geçebileceğiniz ve geri dönüş alabileceğiniz en yüksek etkileşimli günlerdir. 

İçinde bulunduğunuz sektöre ve marka kimliğinize göre göndereceğiniz e-posta türlerinde farklılıklar görülebilir. Bazı özel günler markanızla daha uyumlu olabilir. Tema ve içerik olarak bu günlere günler öncesinden planlı bir şekilde hazırlanabilirsiniz. 

Özel Günlerde E Posta Pazarlama Yapmanın Önemi Nedir?

Özel günler için e-posta pazarlaması yapmak müşterilerinize daha fazla imkan sunmak anlamına gelebilir. Yılın neredeyse her ayında bir özel gün bulunur ve bugünleri önemli fırsat günleri olarak düşünebilirsiniz. Çünkü müşterilerle aranızda göndereceğiniz e postalar yoluyla bir bağ oluşacaktır. Marka olarak pazarlama stratejilerinizi e-postalar yoluyla kurabilirsiniz. Bu e postalar için euromsg express’in farklı ürün hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 

Etkileşiminizi artırmak, ilişkilerinizi güçlendirmek ve markanızın bilinirliğini artırmak için e posta pazarlamasını özel günler kapsamında yapabilirsiniz. Doğum günleri, tatil sezonları, bayramlar, Sevgililer Günü ya da Anneler günü fark etmeksizin her özel günün size olumlu geri dönüşü olacağını unutmayın. 

Bu özel günlerde eğer bir e-posta kampanyası düzenlemek istiyorsanız, otomasyon kullanarak hem pazarlama ekibinin zamandan tasarruf etmesini sağlayabilir hem de insan kaynaklı hataları en aza indirebilirsiniz. Müşteriniz bir ürünü almak istediğinde onlara stoklar, fiyat değişimleri, sepette unuttukları ürünler ve daha fazlası hakkında bilgi verecek mailler atabilirsiniz. 

Örneğin yılın en önemli ve ilk özel günlerinden Sevgililer Günü için yaptığınız bir e-posta pazarlama çalışmasında, müşterinin hangi ürünü takipte olduğunu anladığınızda ürünle ilgili bazı geri dönüşler yapmanız onların hoşuna gidebilir. Ürün stoklara girdiğinde müşteriniz için “Ürün Stokta” maili gönderebilirsiniz. Bu maili göndermek için önceden müşterinize istek anketi de iletebilirsiniz. Alacağınız dönüşlere göre ürünün fiyatı düştüğünde “Fiyatı Düştü” ya da “Sepet Terk Edildi” gibi bildirimler gönderebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışmalarla müşterinizi elde tutabilirsiniz. 

E Posta Pazarlama Yapabileceğiniz Özel Günler

2024 pazarlama takviminizi oluştururken, belirli özel günleri hedefleyerek e-posta pazarlama kampanyalarını planlamak önemlidir. 

14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü’nde romantik hediyeler, özel teklifler ve Sevgililer Günü temalı kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Bugün, sevgililerin özellikle birbirlerine hediyeler aldığı, kutlama yaptıkları ve baş başa geçirdikleri gün olarak bilinir. 

8 Mart Dünya Uluslararası Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Uluslararası Kadınlar Günü, kadın haklarına ve kadınların sosyal, ekonomik, kültürel başarılarına odaklanan bir özel gündür. Eğer bugün için bir e posta pazarlama kampanyası düzenlemek istiyorsanız, müşterilerinize onların bu özel gününü kutlayan bir hediye kart gönderebilirsiniz. Bugün genellikle dünya çapında kadınlara dair ürünlerde özel indirimler uygulanır. Eğer markanız bu konularla ilişkili ise siz de bazı kampanya fırsatları, indirimler düzenleyebilirsiniz. Bu fırsatları kuracağınız mail ağıyla, bu özel günden önce duyurabilirsiniz. 

Anneler Günü 12 Mayıs 2024 Pazar

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, özel günler takviminde bir sonraki gün olabilir. Anneler gününde kadınlara özel indirimler, fırsatlar, kampanyalar, hediye kartları hazırlanabilir. Annelerin kıymetinin altını çizen bugün, markalar için de önemlidir. O gün veya hafta boyunca annenize hediye almak için iyi bir fırsat olabilir. Bu neden marka kısmında yapılan çalışmalarla müşteriyle temas edilebilir. 

Babalar Günü 16 Haziran 2024 Pazar

Bir sonraki gün ise Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü’dür. Babalar Günü e posta pazarlaması, işletmelerin ve markaların müşteri ilişkilerini güçlendirmek, ürün satışlarını artırmak ve müşteri sadakatini desteklemek için önemli bir fırsat sunar. Özel günlerde müşterilere özel teklifler veya indirimler sunmak, müşteri sadakatini artırabilir. Babalar Günü e-posta kampanyaları, müşterilerinizi markanıza bağlı hissettirerek tekrar alışveriş yapmalarını teşvik edebilir. Bugünlerde özellikle erkekler için kampanyalar düzenlenir. 

Yaz İndirimleri

Yaz İndirimleri Temmuz-Ağustos aylarını kapsar. Yaz ayları, birçok sektörde müşteri davranışlarında ve ihtiyaçlarında değişikliklere neden olan bir dönemdir. Yaz ayları, tatil sezonu ve sıcak hava aktiviteleri gibi özel taleplere neden olabilir. Bu dönemde özel e-posta kampanyaları, müşterilerin yaz aktivitelerine yönelik ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanabilir. Tatil ve güneşli hava gibi unsurlar yazın genel atmosferini oluşturur. Bu dönemde e-posta kampanyalarınızda yaz temalı içeriklerle ilgi çekici ve eğlenceli bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Yaz ayları genellikle alışveriş ve tatil planları için yoğun bir dönemdir. Özel e-posta kampanyaları, yaz indirimleri, sezon sonu satışları veya özel tekliflerle müşterilerinizi çekebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Şehre Dönüş

Yaz ayları ve tatil sezonu bitip sonbahara girdiğimizde ise yeni bir sezonun başladığını bilerek hareket etmek gerekir. Okullar açılır, işe dönüş başlar. Öğrencilere ve velilere yönelik okul alışverişleri, okul başlangıcı temalı kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

Cadılar Bayramı

2024’te Cadılar Bayramı 31 Ekim’e denk gelir. Bugün de  Cadılar Bayramı temalı kampanyalar, kostüm indirimleri veya özel etkinliklere yönelik e-postalar gönderebilirsiniz.

Kara Cuma ve Cyber Monday 

Kara Cuma ve Cyber Monday (23-26 Kasım) büyük indirim günleridir. Bu dönemde büyük indirimler, özel teklifler ve kampanyalar düzenleyerek müşterileri çekebilirsiniz. En çok geri dönüş alacağınız ve müşterilerin merakla beklediği indirim fırsat günlerindendir. 

Noel ve Yılbaşı İndirimleri

Aralık ayında ise yıl sonuna özel indirimler, hediyeler ve kampanyalarla yılı güçlü bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Örneğin Noel’de, Noel temalı kampanyalar, hediyeler, indirimler ve özel etkinlikler içeren e-postalar gönderebilirsiniz.

Bu özel günler, e-posta pazarlama kampanyalarınızı planlarken hedef kitlenizi etkilemek ve müşteri katılımını artırmak için kullanabileceğiniz fırsatlar sunar. Her bir etkinlik için özelleştirilmiş içerik ve tekliflerle kampanyalarınızı zenginleştirmek, müşteri sadakatini artırmak ve satışları teşvik etmek için önemlidir.

Bu dönemler yaklaştıkça, e-posta kişiselleştirilmiş ve/veya segmentasyonu yapılmış ileti listelerinizde amaca uygun ve ilgi çekici şekilde yazılmış iletiler ve altına ekleyeceğiniz linkler, müşterilerinizin ürüne ulaşmasını kolaylaştırır. Kendi tanıtımınızı daha hızlı yapmış olursunuz. Hedef kitlenizin hediye bulma telaşını azaltarak memnuniyetini artırırsınız. Bu özel günler çoğu kişi için önem arz eder. Bu günleri hediyesiz geçirmeyen, atlamayan kişilere e-posta yolu üzerinden pazarlama yapmanın size dönüşü de yüksek olacaktır.

 

HEMEN BAŞLA!

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Küçük veya orta ölçekli işletmenizi geliştirin, büyütün ve cironuzu katlayın.

Self-servis toplu e-posta gönderim platformu euromsg express ile, kolay ve hızlı bir şekilde, karınızı katlayacak e-posta pazarlama kampanyaları oluşturun.
Tükçe ve kullanıcı dostu paneli, %100 güvenli, KVKK uyumlu ve IYS’ye entegre yapısı ile sözleşme ve taahhüt süreçleri olmadan hemen e-posta kampanyalarınızı oluşturmaya başlayın!

Okumaya devam edin…

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

E Posta Pazarlamada Gamification Etkisi

Bir e-posta pazarlama stratejisi olan gamification şirketlerin kampanyalarını oyunlaştırarak daha dikkat çekici ve satışları artırmak için daha teşvik edici bir uygulama yöntemidir. Dikkat çeken kampanya içerikleri, etkileşimi artıracak çekiliş veya yarışma...

E Postalarda Görsel Kullanımı

E Postalarda Görsel Kullanımı

E-postalarda görsel kullanımı, e-posta pazarlamasında etkili sonuçlar almamızı sağlar. Görseller dikkat çekmek için ve alıcıların ilgisini çekmesinde önemli rol oynar. Marka kimliği ve tanıtımında görsellik daha etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar. Görsel uyumluluk...

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Tüketicilerin satın alma davranışlarında duygularını ve ürün satın alırken ki süreçleri anlamak için Nöropazarlama sinirbilimini kullanmaktadır. Bu sayede tüketicilerin beyin aktivitelerini iyi değerlendirerek bunlara göre satış stratejisi belirler. Aynı zamanda...

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Share This